JUST NU! MASSOR AV VAROR TILL FANTASTISKA PRISER  LÄS MER

Foundation för dig med fet hud

Foundation är basen för hela din makeup och med fet hud krävs det riktigt bra foundations som klarar av en hel dag (eller natt) av aktiviteter utan att rinna av ditt ansikte. Vi ser därför till att förse dig med de allra bästa tipsen när det kommer till foundation för fet hud!

Om du har oljig och fet hud så fungerar de flesta konsistenserna av foundations på din hud, lägg istället märke till vilka egenskaper de har. Satsa gärna på foundation i puderform eller en flytande foundation som ger en matt och long lasting finish. Nedan presenterar vi våra absolut toppval när det kommer till foundation för fet hud!

Besök vår TikTok för mer tips på hur du löser dina skönhetsproblem!

Till TikTok

Här är våra 5 förslag på foundations till dig. 

Yves Saint Laurent All Hours Foundation

Den här foundation är lika med perfektion, speciellt om du har fet hud! Trots heltäckande resultat så känns den viktlös och låter din hud andas fritt. Förutom att den är vattenfast, inte smetar av sig och är svettresistent, så ger den en matt finish i hela 24 timmar. Den nya formulan är dessutom berikad med hyaluronsyra, foundation och hudvård i ett!

Klicka på produkten för att välja rätt nyans för dig.

BareMinerals Matte Foundation

BareMinerals Matte Foundation är en mineralfoundation som är perfekt för fet hud eftersom den minskar glansiga partier i ansiktet - hela dagen! De mineralbaserade oljeabsorberande ingredienserna ger ett utmärkt resultat och formulan resulterar i mindre synliga porer. En matt och härlig finish med justerbar täckning!

Klicka på produkten för att välja rätt nyans för dig.

Clarins Ever Matte Compact Powder Foundation

Det här är ett kompakt foundationpuder som mattar ner och ger din hud en jämn hudton. Trots att pudret mattar ner så ger det också en härlig lyster! En spännande ingrediens är jordgubbsträd som faktiskt minskar din talgproduktion och därav minskar din oljiga hud!

Klicka på produkten för att välja rätt nyans för dig.

Inga produkter hittades

Lancome Teint Idole Ultra Wear Foundation

Det här är en riktigt lyxig foundation som innehåller allt som behövs för att motverka en fet hud och ge ett hållbart resultat! Denna heltäckande foundation har en hållbarhet på 24 timmar, vilket gör att du inte behöver spendera någon extra tid på din foundation under dagen. Dessutom innehåller den SPF 15 för att skydda extra mot solen!

Klicka på produkten för att välja rätt nyans för dig.

Loreal Paris Infaillible 24h Fresh Wear Powder Foundation

Loreal Paris Infaillible 24h Fresh Wear Powder Foundation är en riktigt TikTok-kändis! Har du inte själv kikat så se alla hundratals recensioner på TikTok, vi lovar att den gör magi! Det här är en puderfoundation som ger ett täckande resultat och håller den matta finishen hur länge som helst, närmare 24 timmar! Den är också vattenfast samt värme- och fuktresistent. Perfekt för dig med fet hy!

Klicka på produkten för att välja rätt nyans för dig.

Är du osäker på vilken nyans du ska välja?

Fördjupa din kunskap här.

Att välja nyans på din foundation är inte alltid lätt, speciellt online!
Ett smart tips är att titta på vilken underton både du och den foundation
som du är intresserad av har. Undertonen kan antingen vara varm,
kall eller neutral vilket speglar hur röd eller gul en foundation är.

Läs mer

Så förbereder du huden innan foundation!

Innan du applicerar din foundation, är det bra att preppa med en återfuktande ansiktskräm i gel-form eftersom det är extra bra för fet hud. Din hud behöver extra mycket återfuktning för att den inte ska överproducera talg, vilket skapar en fet hud. Lumene har flera bra exempel på geler som gör magi med din hud!

Se mer ansiktsvård

Vill du veta mer om foundation? Läs relaterade artiklar: